Добре дошли на моя личен сайт. Казвам се Николай Стайков и се занимавам с фотография от много години. Въпреки че в работата си се занимавам основно с продуктова фотография и редакторска дейност към една медия, хобито ми е свързано изцяло с т.н. wildlife фотография (фотография на диви животни).

Любовта ми към природата и животните е превърнала това хоби в неизчерпаем източник на положителни емоции, което се надявам да предавам чрез фотографиите си.

Първите стъпки съм направил с филмов апарат и телеобективи Ricoh. След като дигиталната фотография се утвърди, започнах да използвам дигитална техника Canon, като през годините съм използвал всяко едно дигитално тяло Canon от средния и висок клас, както и телеобективите им. Имам богат опит и с телефото обективите на Сигма. След 2010 година ползвам изцяло техника на Никон.

През последните няколко години съм печелил редица конкурси, изброени по-долу. Също така, може да погледнете извадката от по-важните събития, за които водещи медии са писали за мен.

На този сайт може да закупите: (1) снимки отпечатани на висококачествена фото хартия, (2) елегантна фото книга, (3) да откупите права за дадени фотографии или видео материали. Ако се интересувате в детайли, посетете страницата За Магазина.

Контакти
Можете да се свържете с мен на телефон +359895554440 (0895554440) или по имейл info[at]birdsphotographer[dot]com. В случай че не получите отговор в рамките на 36 часа, моля потърсете ме на мобилния номер.


към началото