Днес излезнаха резултатите от конкурса на BBC – Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year 2011.

Голямата награда спечели снимката Still life in oil на Daniel Beltrá от Испания. В останалите галерии видях по мое мнение доста по-добри кадри, но вероятно с този кадър журито отразява една от най-голямите екологични катастрофи на века – петролния разлив от British Petroleum в Мексиканския залив.

При младежите голямата награда грабна Mateusz Piesiak от Полша с хубавата си снимка на двойка стридояди на име „Pester power“.

И двете снимки са направени с екипировка на Канон. Непременно разгледайте и останалите фотоси в многото други галерии. Доста от тях са не по-малко интригуващи и оригинални от първенците.

Bence Máté тази година грабна всичките шест награди в категорията 2011 Eric Hosking Award, както беше оценен и с други призове в категориите 2011 Behaviour: All Other Animals и 2011 Animal Portraits.

Тази година участвах за първи път в този конкурс и успях да стигна до финалния кръг.


Споделяне на публикацията


Коментари към “Обявиха победителите в конкурса на BBC – Veolia Wildlife Photographer of the Year 2011”


  1. dave
    октомври 21st, 2011 16:45

    „една от най-голямите трагедии на века“ – не бъди песимист, века едва започва


  2. Nikolay
    октомври 21st, 2011 16:52

    ууупс, проспал съм го, исках да кажа – екологични катастрофи, оправих го :-))


Напиши коментарКоментарите се публикуват след одобрение от страна на администраторите и модераторите на сайта. Администрацията не поема ангажимента да публикува всеки получен коментар и не дължи обяснение защо даден коментар е публикуван или не.

Полетата със звездичка са задължителни.

към началото