Въпреки че това за мен е риторичен въпрос съм сигурен че много от вас изпитват сериозни угризения да тръгнат на море или почивка на планина само с мобилния си телефон. Тъй като веднъж писах подробно по темата, сега смятам да се огранича само с актуалните снимки, заснети между другото през няколкото почивни дни. Изцяло на вас оставам преценката дали може мобилният телефон да се използва като фотоапарат и/или камера по време на почивката.

Обиколихме много красиви места, като плажът на село Топола срещу Тракийски скали, ходихме до Тюленово и разбира се до нос Калиакра. Въпреки че тези места не са така диви, като са били до преди 5-10 години и сега спокойствието и природата са нещата, които биха ме привлекли да отида отново там.

Тази година времето и бюджетът не ми позволи да отскокна до Дуранкулак и Шабла, но се надявам идните години да попълня този пропуск.

Снимките са заснети с iPhone 4, като всички са правени с програмата Pro HDR. Почти през цялото време духаше силен вятър и поради тази причина част от снимките имат участъци, където програмата не е могла да насложи добре някои от елементите от двете отделни експозиции (визуално изглежда като омазване). Постобработката почти за всички снимки включва auto color, софтуерен поляризиращ филтър, десатурация и на някои снимки – unsharp mask. Тук там в небето има артефакти, които софтуерния поляризиращ филтър е извадил.


Споделяне на публикацията


Напиши коментар



Коментарите се публикуват след одобрение от страна на администраторите и модераторите на сайта. Администрацията не поема ангажимента да публикува всеки получен коментар и не дължи обяснение защо даден коментар е публикуван или не.

Полетата със звездичка са задължителни.

към началото