Преди няколко дни Стийв Джобс представи най-новата версия iOS5, която е предназначена за Apple iPhone 4 и 3GS, както и за Apple iPad и Apple iPad 2. За обновената iOS бяха представени над 200 нови функции и опции, като най-важните са Notification Center-a, iCloud и iMessage. Повече за тях може да научите от сайта на Apple.

Тъжната новина е че най-новата версия на мобилната им операционна система ще бъде налична за теглене чак на есен – може би септември или октомври месец. А новите функции са толкова примамливи, че на всеки айфон потребител му се иска да ги има веднага. Окей, няма проблем! Сега ще ви кажа как с няколко стъпки това може да стане реалност и за вас.

В момента може да сложите на телефона си първата бета версия IOS5 Beta 1. Тя е толкова стабилна, че надали ще забележите че това е изобщо бета версия. С две ръце се подписвам, че ще останете доволни. Сега за първи път е възможно обикновен потребител да сложи на телефона си девелопърска бета версия, която когато излезе официалния релийз на есен да може да бъде обновена с нея. Досега ако дадено i-устройство бъде заредено с бета версия на софтуер-а повече не можеше да се използва нормално с финалните релийзи на версиите на iOS-a, но това вече е махнато като ограничение.

Ето и ръководство какво трябва да направите, стъпка по стъпка, като всичко е правено и за моя айфон от същите ресурси:

 • Сваляте iOS 5 Beta 1 от тук и я поставяте примерно на десктопа ви.
 • Сваляте и инсталирате iTunes 10.5 Beta за Windows или Mac (директни линкове) от тук.
 • Плащате на на някой девелопър (офертите в ибей са от 1 и нагоре долари), за да добави вашето устройство в неговата листа с оторизирани устройства и да може да инсталирате бета софтуера. За целта в съобщението при плащането трябва да му пишете UDID кода на айфона ви. Той се копира като отворите iTunes, вържете телефона, кликнете на устройството и на summary екрана, който излиза по подразбиране, кликнете веднъж върху Serial Number текста. Тогава се зарежда на негово място UDID кода на телефона ви. Заставате с мишката върху кода и с CMD(MAC)/CTRL(WINDOWS) + C го копирате и пращате. Девелопъра ще ви отговори че ви е добавил в листата с оторизирани устройва.
 • Бекъпвате и синхронизирате задължително телефона в случай ако нещо стане да може да възстановите предишната версия. След като приключите с бекъпа може да пристъпите към финалните щрихи. Натискате ALT(MAC)/SHIFT(WINDOWS) бутона и след това без да пускате кликате на бутона RESTORE в iTunes. В отворения диалогов прозорец намирате софтуера iOS5 Beta 1 и го кликвате.

Това е всичко, от там нататък останалото, което правите си е обичайно при синхронизиране и/или ъпдейтване на софтуера :)


Споделяне на публикацията


Коментари към “Бързо ръководство как да сложите iOS5 на вашия айфон веднага”


 1. Чавдар
  юни 11th, 2011 13:55

  Може и да е ALT на Mac, но под Уиндоус е SHIFT! Aight?


 2. Nikolay
  юни 11th, 2011 14:26

  Ей сега ще го допиша :)


Напиши коментарКоментарите се публикуват след одобрение от страна на администраторите и модераторите на сайта. Администрацията не поема ангажимента да публикува всеки получен коментар и не дължи обяснение защо даден коментар е публикуван или не.

Полетата със звездичка са задължителни.

към началото