Понякога съжалявам по малко че съм се родил в този забързан свят, изпълнен предимно с дигитална комуникация и електроника … но в повечето случаи радостно потърквам ръце, като се сетя за айфона в джоба ми, ултра лекия и мощен лаптоп, който замества старата десктоп машина, скайпа по който говоря с часове с приятелите, които са от вражеския мобилен оператор и т.н.

Колкото и да са миниатюрни съвременните джаджи, има неща, които както преди 10 години, така и сега си тежат колкото голяма мрежа с картофи. Например, гюлето в раницата ми, с което правя готините кадри – Canon 400/2.8, 70-200/2.8, тялото, конверторите, самата раница, походно трионче, трипода и хоп, ето ти ги 15-20 кила екипировка с която подгъвам крак по полетата.

За това е важно всяко друго нещо, което нося да не тежи. Преди време се изкушавах като тръгна за 2 или повече дни да нося лаптопа, но вече с телефони като Samsung i9100 Galaxy S II или Nokia N8, това просто не е обходимо.

Новото Галакси има 4.3 инчов екран с невероятни цветове, dual-core процесор, може да плейва с лекота 1080p видео, дори пуснато от YouTube през браузера и какво ли още не. Не отдавна успях да тествам и как преточва мултимедийни файлове със специалния Samsung-ски преходник през USB On-the-go.

Samsung i9100 Galaxy S II разпознава всеки един кард рийдер, поставен в адаптера и зарежда файловете от картата, поставена в него. Може да копира каквото и да е съдържание, но отваря файловете, за които има предназначена програма в телефона.

В моя случай исках да отворя и прегледам 21 MP JPEG файлове. Галаксито ги отваря с лекота при това в реално време директно през кард рийдера – няма забавяне, избистряне и т.н. Блага работа. Оригиналните MOV файлове или CR2 RAW файлове не можа да ги отвори, но не съм и очаквал.

Важното е че с въпросния адаптер в комбинация с Galaxy S II може спокойно да отидете да снимате някъде за седмица, без да се притеснявате къде ще преточвате снимките си, как ще проверявате пощата си, Интернет сайтовете, социалните мрежи и т.н.

Ако сте си купили варианта с 32GB памет, отделно ако имате и още толкова с microSD картата и ето едно 60+ GB на разположение за преточване на снимките и видео клиповете от едноседмичното ви снимане. Няма да споменавам за издържливата му батерия, която понася всякакви изтезания :)

Скоростта на трансфер при връзката телефон-кард рийдер е почти идентичен с този при връзка компютър-кард рийдер, което е един проблем по-малко. Примерно при iPad-а трансфера между фотоапарат и устройство е в пъти по-бавен, спрямо варианта фотоапарат-компютър. Въпреки че съм заклет Apple фен трябва да призная че за някои неща искрено завиждам на собствениците на Galaxy S II.

Заслужава си да спомена още един невероятен телефон, който от два дни е в офиса ни – LG Optimus 3D, който пък има 3D екран, на който се гледат 3D клипове без необходимостта от 3D очила. Голям кеф, голямо чудо! Нооо това е друга тема, да не я похващам и нея, че съвсем ще ми се насълзят очите от мъка – не мога да купя всички телефони във вселената все пак, ще си карам с моя пробит айфон 4 ;)


Споделяне на публикацията


Коментари към “Samsung i9100 Galaxy S II преточва снимките от апарата ви, спестява носене на лаптоп”


 1. Орхан Чакъров
  февруари 29th, 2012 02:56

  Galaxy S II определено си го бива, като за Андроид :) /Да ме прощават Андроид феновете;)/.
  Жалко само, че при телефоните всичко се развива (по мое мнение) прекалено бързо. На всеки 5-6 месеца изкарват нов „мега хипер ултра“ телефон а още няма написани приложения, които да се възползват от технологиите използвани в предишния модел … и така до края на света :)

  От Optimus 3D не знам с какви впечатления остана, но аз имах проблеми след по-продължително гледане на 3D снимки и видеота. Усещах дискомфорт в очите. Може и само при мен да е, не знам.


 2. Nikolay
  март 3rd, 2012 10:35

  Да, точно това си говорихме тия дни с колегите. Тази година последния месец излезнаха 20 нови устройства (телефони и таблети), които са с quad-core процесори и питай ме дали телефоните имат нужжда от тях? Те и на 2-адрените са единици приложенията дето биха ги ползвали ефективно, пък камоли за 4 ядрени. На гол тумбак историята.

  Вместо да наблегнат самите производители да правят някакви уникални приложения те вървят в съвсем друга посока.

  На мен за това ми харесва епъл, понеже непрекъснато се опитва да измисля някакви полезни неща за iOS, а с хардуера изобщо не бързат.


 3. Стоян Сталев
  август 1st, 2015 12:18

  Привет! Четейки тази ваша статия, и имайки предвид, че притежавам Samsung Galaxy,реших да изпробвам теглена на файлове от флашка, закупих си кабел с micro USB/USB женски, за да мога да куплирам флашката, но се оказа, че Галаксито не разпознава хардуера. Пробвах с четец рийдър за карти но пак същата история. Въпросът ми е 1.нужно ли да се качи на телефонът някакво приложение или допълнителни драйвери? 2. преходника, който вие ползвате имали вграден специфичен хардуер? Благодаря ви предварително!


Напиши коментарКоментарите се публикуват след одобрение от страна на администраторите и модераторите на сайта. Администрацията не поема ангажимента да публикува всеки получен коментар и не дължи обяснение защо даден коментар е публикуван или не.

Полетата със звездичка са задължителни.

към началото