Приятели, тази година за първи път пуснах снимки в най-сериозния световен конкурс за Wildlife фотография провеждан от BBC и за моя голяма изненада се оказа, че една от снимките ми е минала през двата кръга и е стигнала до финалната селекция. От тези снимки ще бъдат избрани финалистите в категориите и цялостната награда за фотограф на годината.

Тази година организаторите на конкурса са получили 40,942 снимки, изпратени от 95 страни. Радвам се че поне един фотограф от България се е класирал на конкурса и се надявам и други снимки на бг фотографи да са стигнали до края. За мен е чест, че снимката се е харесала на критичното око на журито на BBC Wildlife. Съмнявам се темата да има развитие за мен, но това няма значение. Важното е че в списъка с участниците във финалния кръг има българско присъствие. В България има много добри wildlife фотографи и трябва да напомняме на света за нас по един или друг начин :)

Ето и цитат на съобщението, което получих:

„Dear Nikolay

The 2011 Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year Competition received 40,942 images from 95 countries. After two very intensive but equally energising and exciting sessions of critical review, the judges have managed to whittle down the selection to the freshest and most innovative images that will now comprise our Final round. I’m pleased to tell you that at least one of your images has made it through. The judges are going to have a very tough job when the Finals take place in June.“


Споделяне на публикацията


Коментари към “Предстои финалния кръг на конкурса BBC Wildlife, България е в списъка”


  1. jsashkov
    май 10th, 2011 19:45

    Молодец! :-))


Напиши коментарКоментарите се публикуват след одобрение от страна на администраторите и модераторите на сайта. Администрацията не поема ангажимента да публикува всеки получен коментар и не дължи обяснение защо даден коментар е публикуван или не.

Полетата със звездичка са задължителни.

към началото